Магазинът е в процес на разработка! Но изпълняваме поръчки.

WHITE STORY Траминер 2017

14.00 лв.

Дегустац. бележки: Светъл, сламен цвят. Изразителен нос с типични за сорта аромати – розова вода, малки бели цветчета, цитрус. Тялото е заоблено с приятна свежест, добър баланс и повтарящ се аромат на рози във вкусовия аромат. Финалът е продължителен.

Съчетание с храна: Сухо вино, подходящо с меки и пушени сирена, по-тежки меса като свинско и по-плътни сосове с подправки.

Изчерпан

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА при поръчка на 6 бутилки

Категория: Етикети: , ,

Описание
Наименование WHITE STORY Траминер 2017
Винен район Запазено географско указание – Дунавска равнина, България
Локация на лозята с. Цонево, общ. Дългопол
Надморска в-на 130 – 160 м
Площ 10 дка
Изложение Юг – Югозапад
Вид на почвата Сиви горски, алкални, богати на глина, калций и др. Минерали
Плътност 450 лози в дка
Формировка Двураменен кордон
Год. на засаждане 2010 г.
Реколта 2017 г. – Сезонът на зреене беше със средни температури и валежи. Добре технологично узряло здраво грозде. Близостта до два водни басейна /язовир Цонево и язовир Елешница/ оказа благотворно влияние, като предпази гроздето от рязко покачване на захарите и запази киселините в отлична кондиция. Гроздобер – 10-15 септември. Подбор на гроздето, на самото лозе и транспорт към избата на всеки 150 набрани касетки с 8-9 кг. плод. Охлаждане в хладилна камера преди ронкане и мелене. На вече 5-то плододаване при белите сортове се наблюдава по -добро запазване на общата киселинност, което придава по-добра свежест на белите вина и розетата.
Технически данни
Сортове 100 % Траминер
Анализни данни 13 % алк, ТК 5,7 г/л , Ред.зах. 1,9 г/л
Мацерация 6 часа
Алкохолна ферм. Контролирана темп. 14 – 16 ⁰ С
Мал. ферментация Не
Съзряване Инокс, инертна среда
Формат опаковка 750 мл стъкл. бут. Aлум. капачка тип Стелвин, Kашон 6 бр.
375 мл стъкл. бут. Aлум. капачка тип Стелвин, Kашон 12 бр.
Описание
Дегустационни бележки Светъл, сламен цвят. Изразителен нос с типични за сорта аромати – розова вода, малки бели цветчета, цитрус. Тялото е заоблено с приятна свежест, добър баланс и повтарящ се аромат на рози във вкусовия аромат. Финалът е продължителен.
Съчетание с храни Сухо вино, подходящо с меки и пушени сирена, по-тежки меса като свинско и по-плътни сосове с подправки.