Магазинът е в процес на разработка! Но изпълняваме поръчки.

WHITE STORY Варненски мискет 2017

14.00 лв.

Дегустац. бележки: Светъл и искрящ лимонов цвят. Елегантен и експресивен нос с нотки на бели цветя и билки. Сочно тяло с приятна свежест, която продължава и във финала.

Съчетание с храна: Салати, паста с по-леки бели сосове и зеленчуци, млади сирена, риба и морски деликатеси. Подходящо и за аперитив.

Изчерпан

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА при поръчка на 6 бутилки


Описание
Наименование WHITE STORY Варненски мискет 2017
Винен район Запазено географско указание – Дунавска равнина, България
Локация на лозята с. Цонево, общ. Дългопол
Надморска в-на 130 – 160 м
Площ 10 дка
Изложение Юг – Югозапад
Вид на почвата Сиви горски, алкални, богати на глина, калций и др. минерали
Плътност 450 лози в дка
Формировка Двураменен кордон
Год. на засаждане 2010 г.
Реколта 2017 г. – Сезонът на зреене беше със средни температури и валежи. Добре технологично узряло здраво грозде. Близостта до два водни басейна /язовир Цонево и язовир Елешница/ оказа благотворно влияние, като предпази гроздето от рязко покачване на захарите и запази киселините в отлична кондиция. Гроздобер – 10-15 септември. Подбор на гроздето, на самото лозе и транспорт към избата на всеки 150 набрани касетки с 8-9 кг. плод. Охлаждане в хладилна камера преди ронкане и мелене. На вече 5-то плододаване при белите сортове се наблюдава по -добро запазване на общата киселинност, което придава по-добра свежест на белите вина и розетата.
Технически данни
Сортове 100% Варненски мискет
Анализни данни 12.5 % алк, ТК 5.8 г/л , Ред.зах. 1.8 г/л
Мацерация Настойване с гроздовите ципи – 12 часа при темп. 10 ⁰ С
Алкохолна ферм. Контролирана темп. 13 – 15 ⁰ С
Мал. ферментация Не
Съзряване Инокс, инертна среда
Формат опаковка 750 мл стъкл. бут. Aлум. капачка тип Стелвин, Kашон 6 бр.
375 мл стъкл. бут. Aлум. капачка тип Стелвин, Kашон 12 бр.
Описание
Дегустационни бележки Светъл и искрящ лимонов цвят. Елегантен и експресивен нос с нотки на бели цветя и билки. Сочно тяло с приятна свежест, която продължава и във финала.
Съчетание с храна Салати, паста с по-леки бели сосове и зеленчуци, млади сирена, риба и морски деликатеси. Подходящо и за аперитив.